HTML

Életünk virágoskertjének fehér léckerítései

"Blöa..." (Ferenc)

Friss topikok

  • ssüni: na mikor lesz már új poszt mikor lesz már? (2011.01.23. 13:34) Ajándék a TYaH részére
  • Ne tudd ki: Van egy rossz hírem... Ezek a műsorok licenc műsorok, vagyis mi átvesszük az eredetit és megírt fo... (2010.12.11. 20:54) Csillagok, csillagok...
  • ssüni: Fostalicska MÁV. (2010.05.27. 21:23) Válasz a MÁVtól a levél 1-re
  • ssüni: hát ez kurvajó, Peti! ilyet mégmégméééég! :) (2010.05.26. 16:47) Levél a MÁVnak 2.
  • ssüni: hónapokig tart, amíg válaszolnak, komolyan. Én is írtam már nekik, kb másfél-2 hónapba tellett, am... (2010.05.17. 13:46) Levél a MÁV-nak

Linkblog

Csillagok, csillagok...

2010.12.04. 21:48 :: Sanyetta

Lelki problémákkal küszködő, határon túli, csonka családból származó, amerikai s egyben angolul kiválóan, de magyarul már kevésbé jól beszélő és végül, de első sorban intonációs problémákkal megáldott, ám mégis kisugárzástalan valamikkel ajándékozták meg a magyar közönséget a 2010-es évben az egyre színvonalasabb termékeket felvonultató kereskedelmi csatornák. Köszönjük.

Amikor az X-Faktort nézem (egy-két szereplőtől eltekintve), azon drukkolok, - s ezzel együtt feladom azt a szándékomat, hogy bármilyen módon élvezni tudjam az egyes produkciókat - hogy a könnyebb-nehezebb részeknél ne csússzon félre az adott hang. Ja, a Megasztár dettó. A Magyar Laikusok Szövetsége (MLSZ) is rendelkezik annyi hallással, hogy észreveszi, ha valami szar, így aztán fölösleges is lenne tovább hülyíteni a népet a zsűri szájába adott, fület gyönyörködtető nyáladzással, amit ők kritikának vagy véleménynek hívnak.

Egy szó: borzasztó. A feszített munkatempóban persze nem is lehet igazán minőségi dolgokat összehozni, de ez valószínűleg nem is volt és nem is lesz célja a producereknek, műsorkészítőknek. A másik, hogy tehetségkutatókról van szó, amiben amellett, hogy elő kell adni valamit, énekelni kell, de nem igazán akar ez menni. Bár be kell vallanom valamit: eddig jelentős részét kihagytam a performanszoknak, de talán ennek köszönhetem azt, hogy nem idegesítettem fel magam agyvérzésig. Én értem azt, hogy "előadóművészet" meg "egyéniség" a színpadon, de ezek az emberek nekem nem adtak semmi, de semmi pluszt (ismét egy-két kivételtől eltekintve). Amikor színpadra lép valamelyikőjük, és még ha oda is vonzza a tekintetem, abban a pillanatban összetörik a remény, mihelyt elkezd dalolászni. A szemem nem tudja élvezni a produkciót, ha a fülem közben haldoklik. (És fordítva.)

Szóval ha tudnának énekelni a versenyzők, már úgy értem olyan brutál jó módon, hogyha szólnának, mint az ágyú, azután el lehetne kezdeni felépíteni a showt, mert én ugyan nem tagadom annak fontosságát. Abban pedig biztos vagyok, hogy száz meg száz, a mostaniaknál jóval tehetségesebb embert tanácsoltak el. Ez a rész persze, mint tudjuk, már nem a tehetségről szól.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukszarahorizonton.blog.hu/api/trackback/id/tr682493517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ne tudd ki 2010.12.11. 20:54:34

Van egy rossz hírem... Ezek a műsorok licenc műsorok, vagyis mi átvesszük az eredetit és megírt forgatókönyv alapján épül fel az egész... Emiatt 0 beleszólása van az adott csatornának. Minőség!? 2-3 M ember nézi (ez a lényeg)... ami azt jelenti, hogy a műsor ideje alatt a reklámok helyét nagyon drágán lehet eladni... Ha eladtuk, lesz pénz, bevétel és élünk tovább. Az sms-ekből szintén nagy pénzeket kaszálnak. A pénz után sokad rangú a tehetség... A lényeg, hogy jó pénzért el tudják adni a reklámot... A nézettséghez nem fér be egy tehetséges (állítólag 0 ritmusérzékű), csoszkó asszony... lásd Megasztár tegnapi "bunda" döntőjét... Egyet lehetne tenni ezek ellen a sz.rok ellen, nem nézné senki, 2-3 bukott adás után levennék és lenne más műsor, ami hozná a nézettséget...
süti beállítások módosítása